Веб розробник: Необхідні навички та перспективи розвитку

На сторожі краси і розуму фронтенд і бекенд воїни. Між розробкою дизайн-макета Якісна Backend-розробка вашого сайту та запуском сайту стоїть ще один важливий етап – верстка. Детальніше зі спеціальністю, навчальною програмою і викладачами можна ознайомитися за посиланням. Також, варто приділити увагу англійській — рівня Intermediate повинно вистачити для більшості вакансій.

Блок 1 Сайт – основний продукт frontend-розробника

Отже, сьогодні ми детально розповімо, хто такі Junior, Middle та Senior, що повинен знати та вміти кожен із них і чи є якась «стеля» у професійному зростанні розробника. Ці soft навички в поєднанні з технічними знаннями сприятимуть успішному веденню розробки, ефективній співпраці з командою та клієнтами, а також – вашому просуванню кар’єрними сходами. Nest.js – прогресивний фреймворк, який поєднує в собі елементи платформи Node.js, мови TypeScript і ООП та дозволяє створювати масштабовані, ефективні застосунки. Він забезпечує доступ до модульної архітектури, ін’єкції залежностей та вбудованої підтримки у створенні API та мікросервісів.

План навчання веб-розробника

Таких людей називають full-stack розробниками. Це hard skills (технічні знання) кожного розробника бекенда. Також необхідно бути ініціативним і вміти відстоювати свої думки. За підсумками можна сказати, що бекенд розробка – це створення основної частини функціоналу сайту або програми.

Хто такий Back-End розробник: чим займається та скільки отримує?

А питання про те, як увійти в ІТ, не втрачає актуальності, тому ми запускаємо рубрику для початківців «Код професії» про те, як вивчити мову програмування та знайти першу роботу. Коли ви станете досвідченим, можна буде трішки розслабитись і не поглиблювати свої знання, а розширювати їх. Для цього раджу почитати «Книгу шифрів» Саймона Сингха. Поліпшуються старі сайти, які були створені ще у 2000-х. Тому попит на frontend-розробників був і буде високим, фахівців на ринку не вистачає. “Conversational  chatbot development – це дуже цікавий та ще мало відомий в Україні напрям розробки.

Як довго навчатись на Backend розробника

Завдання та обов’язки backend-розробника

Універсальний C# у зв’язці з потужним фреймворком від Microsoft займає друге місце в рейтингу популярності серверних мов для веб-сайтів. Своєю появою платформа Node.js значно розширила всю JS-екосистему, що додало популярності та затребуваності джаваскрипту. Стислі терміни, витримка корисного, трохи проблем з практичними заняттями – це експрес-режим, марафон, аби не чекати більше та бути попереду. Матеріали із позначенням Iміджева інформація розміщено на правах реклами. Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думки, викладені в цій рубриці.

Наскільки важкий шлях FrontEnd розробника?

А от засвоювати незвичну та нову інфу з таким рівнем значно складніше. Також варто перед підготовкою до співбесіди звернути увагу на статтю «Співбесіда з JavaScript. Книга з якісним поясненням тем і великою кількістю прикладів до кожної з них. Це питання є індивідуальним і відповідь залежить від можливостей, часу, бажання та інших факторів. Більше про технології, з якими ви можете стикнутися на своєму шляху до веброзробки, можна знайти в цій статті.

Спеціаліст, що відповідає за те, що “під капотом”

Що стосується практичних порад, то все дуже індивідуально. Поділюся порадами, які б дав молодшому собі, якби міг. Розглянемо принципи єдиного обов’язку, відкритості/закритості, підстановки Барбари Лісков, розділення інтерфейсу, інверсії залежності. У будь-якій професійній сфері діяльності є свій унікальний сленг та своя мова.

Якщо прокачувати хард скіли й розширювати свою експертність в різних областях, можна вирости до Software Architect. Прокачавши софт скіли, можна стати менеджером продукту. А опанувавши все разом — Chief Technical Officer (CTO). В усіх цих випадках стелю зарплати важче назвати, ніж середні значення, вона може бути непристойно високою.

Щоб бути веб-розробником, потрібно вміти не тільки кодувати, а й мати гарне чуття щодо дизайну. Веб-розробник має розуміти, як зробити сайт зручним для користувачів, щоб вони легко знаходили потрібну інформацію і могли без проблем користуватися функціоналом сайту. Стати веб-розробником з нуля можливо, якщо ви готові вкладати час і зусилля у вивчення необхідних навичок і знань. Важливо пам’ятати, що веб-розробка – це галузь, яка постійно розвивається, і вам доведеться продовжувати вчитися і вдосконалюватися. Однак з достатньою працьовитістю і практикою ви можете досягти своєї мети і стати успішним веб-розробником.

Крім того, JavaScript стоїть на другому місці в рейтингу мов, які респонденти вибирали як першу для вивчення. Так, ця книга вже застаріла, остання версія .NET фреймворку, для якої вона виходила, була 4.5. Однак книга дає хороше розуміння, як все влаштовано під капотом. Ознайомимось з фреймворком FastAPI, розберемо їх переваги та особливості, встановимо FastAPI та створимо просту веб-програму, навчимось маршрутизації запитів та обробки маршрутів.

Як довго навчатись на Backend розробника

Вони пишуть код різними мовами програмування, як-от Python, Ruby або PHP, щоб опрацьовувати запити від користувачів, взаємодіяти з базами даних і робити всю “магію” на серверній стороні. Бекенд – це те, що дає змогу сайтам зберігати інформацію та обробляти її, щоб користувачі отримували потрібні результати. В ході навчання і роботи за фахом ви будете неминуче стикатися з помилками під час запуску коду або питаннями, відповіді на які найефективніше шукати в інтернеті.

Більш докладно мови і технології, необхідні для вивчення, розписані в наступному розділі. Вона пропонує як освіту для новачків, які хочуть отримати нову професію, так і “прокачку” вже існуючих знань для тих, хто хоче підвищити свою кваліфікацію. Що ж стосується попиту на backend-розробників, то падіння IT-ринку найменше торкнулося саме вакансій розробників програмного забезпечення. Також підписуйся на сторінку компанії в фейсбук, щоб не пропустити серію мітапів для початківців, які бажають розпочати свою кар’єру в IT.

Як довго навчатись на Backend розробника

Освоївши JS, HTML та CSS, ви вже зможете створювати власні проєкти. Їх потрібно зберігати не в себе на комп’ютері, а у віддаленому репозиторії. Тут на допомогу прийде система контролю версій Git. Її освоюють всі, хто починає свій шлях у програмуванні. Як бачимо, JavaScript добре підходить для початківців, тож переходимо до того, як її вивчити.

Перший найпоширеніший серед девелоперів ноди, є мінімалістичним та гнучким, а також пропонує підтримку проміжного ПЗ, широку екосистему розширень та плагінів і багато інших корисних можливостей. “Потрібно мати величезне бажання і багато часу. Сподіваємося, що дана стаття була корисною і ви знайшли в ній відповіді на свої питання.

  • Якщо прокачувати хард скіли й розширювати свою експертність в різних областях, можна вирости до Software Architect.
  • Варто користуватися також ресурсами Pluralsight чи Udemy, де можна знайти хороше відео, яке надасть відповідь на певне вузьке питання, яке вас цікавить.
  • Йому не треба синхронізувати роботу фахівців Back-end та Front-end, адже він сам — «людина-оркестр».
  • Опануєте навички роботи із растровою і векторною графікою на сайті.
  • Якщо ви коли-небудь замислювалися про те, як створюються красиві та функціональні веб-сайти, то веб-розробка може бути для вас ідеальним вибором.

2️⃣ Навіть якщо ти не експерт в англійській, не переживай! В реаліях українського ІТ-ринку гарна англійська значно збільшує шанси знайти роботу. Розберемо завантаження та зберігання файлів на сервері та навчимось роботі з зображеннями та іншими медіафайлами. Реалізація аутентифікації з використанням JWT (JSON Web Tokens). – багатопрофільні (що об’єднують у собі обидва види).

Full Stack Developer працює як з клієнтським (client-side), так і з серверним ПЗ (server-side). Йому не треба синхронізувати роботу фахівців Back-end та Front-end, адже він сам — «людина-оркестр». Крім того, бекендер завжди ближче до фулстека. Бекенд-розробникам із знанням Java, С/С++ простіше перейти у сферу десктопних додатків, ентерпрайз-розробку (вирішення проблем бізнесу), інформаційну безпеку. Набір технологій, на основі яких розробляють веб-проект, включає операційну систему, тип веб-сервера, систему управління базами даних, мову програмування та фреймворк.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *